Házirend

1. A Kutyaiskola területén csak kötelező veszettségoltással rendelkező kutya tartózkodhat. Az érvényes veszettségi oltás tényének igazolására a kiképzők kérhetik a kutya oltási könyvét.
2. Tüzelő szukával, illetve fertőzőbetegségű kutyával a kutyaiskola területén tilos tartózkodni.
3. Kutyavezető a kiképzők utasításait köteles minden esetben betartani.
4. Kutyavezető az általa, kutyája által, vagy kísérője által okozott károkért felelősséget köteles vállalni.
5. A Kutyaiskola területén mindenki saját felelősségére tartózkodhat. A Kutyaiskola területe jellegéből fakadóan balesetveszélyes, amivel a Kutyavezetőnek tisztában kell lennie, valamint törekednie kell a balesetek elkerülésére.
6. A Kutyaiskola területén bekövetkezett személyi sérülésért és tárgyi károkért a Kutyaiskola felelősséget nem vállal.
7. A kutyák megfelelő felszereléséről (biztonságos nyakörv, póráz, esetleg szájkosár), az egyéb kellékekről (víz, itatótál, jutalomfalat, játék stb.), illetve a kutya kullancs elleni védekezéséről a Kutyavezető köteles gondoskodni. A biztonságos felszerelés megválasztásakor mérlegelni kell a kutya korát és testsúlyát (pl. kerülendő a műanyag csattal ellátott nyakörv, a kutya méretéhez képest kicsi karabiner, lánc póráz, stb.). A felszerelés kiválasztásában a Kiképzésvezetők segítséget nyújtanak.
8. A kiképzési idő folyamán minden 20 kg testsúly feletti kutya esetén Kutyavezetőnek rendelkeznie kell egysoros láncnyakörvvel, aminek használatáról Kiképzésvezető rendelkezik.
9. Kutyavezető köteles az állatvédelem írott és íratlan szabályainak megfelelni.
10. Kutyavezető köteles a kutyaiskola területén a tisztaságot megtartani (vigyáz az eszközökre, akadályokra, nem szemetel, nem engedi a kutyája által az eszközök levizelését, odafigyel az iskola növényzetének épen tartására)

A házirend be nem tartása a kiképzésből való kizárást vonhatja maga után!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.